tisdag 2 februari 2010

Läsarundersökning

Vid vilken ålder började era barn sova i eget rum?
Vad var det som avgjorde saken?

9 kommentarer:

 1. Jag svarar för ett par kompisar till mig: deras dotter fick alldeles nyss flytta ut till ett eget rum, vid 1 år och 8 månaders ålder. Anledning: nytt syskon.

  Hon är förresten 2 dagar yngre än Hrönn.

  SvaraRadera
 2. Lillskiten var 1 år och 5 månader.
  Anledningen var att han vaknade varje kväll när vi lade oss.

  Men han är mycket välkommen att sova varje natt hos oss ändå.
  När HAN väljer det.

  SvaraRadera
 3. När vi flyttade till malmö var ebbe 8 månader & i samma veva fick han eget rum, så då började han sova i det. Dubbelförändring som kanske låter hård, men han fixade det jättejättefint & det var inte alls så jobbigt för oss som jag trodde det skulle bli. Vi satt med honom inne på rummet i början varje kväll tills han somnat. Sedan började vi långsamt dra oss ut från rummet. Nu sover han alltid hela nätter inne på rummet. Ibland har han mardrömmar, så är vi tillbaka till att sitta hos honom tills han somnar om.Varje morgon vaknar han & ropar på oss, då hämtar vi honom så får han ligga hos oss & kela en stund innan dagen börjar. Det är en trevlig stund.

  SvaraRadera
 4. Minns inte, men vår princip var väl lite "så snart som möjligt". Varför? Varför inte? Nu sover stora killen (5 bast) hela nätterna i sin säng. Lilla killen (3 bast) brukar komma över nångång mitt i natten, men det får han väl hålla på med tills han slutar.

  SvaraRadera
 5. Miras säng flyttades in till hennes rum när hon var 7,5 månad. Vi satt hos henne där tills hon somnat (gör fortfarande). Sen kommer hon i stort sett alltid in till oss på natten och sover resten där.
  Anledningen? Eftersom hon ändå sov i sin säng brevid vår, så kunde hon lika gärna sova i rummet brevid, så vi inte stör när vi går och lägger oss o.s.v. Hon slutade (självmant) att äta på natten tidigt också.

  SvaraRadera
 6. Tusen tack, nu ska vi fundera lite.

  SvaraRadera
 7. Om jag bara får ut flyttkartongerna som gud glömde ur V:s rum så flyttar han in där snarast. Tänker vad skönt han ska få det utan mitt tandagnissel och B:s snarkningar. Och tänk att kunna tända lampan för att läsa innan vi ska sova! Vi riktigt längtar och jag tror helt klart att vi alla kommer att sova bättre.

  SvaraRadera
 8. Haha! Det kommer väl ske någonstans mellan moppen och första flickvännen kan jag tro.

  SvaraRadera