tisdag 14 september 2010

Felsökning

Igår morse när jag gled in på jobbet för att sätta upp frukost och dö en smula inombords upptäckte jag att det inte gick att tända taklamporna i matsalen. Så hade det tydligen varit sedan fredag eftermiddag strax efter att jag gått hem och att det skulle bero på att en säkring gått hade en (tillförlitlig) kollega redan uteslutit.
En stund senare gled vaktmästaren in för att hämta kaffe. Jag passade på att påtala problemet och föreslog att det kanske kunde bero på ett gammalt hederligt glapp eftersom den betett sig lite lynnigt på sista tiden.
Vad är det första han gör tror ni? Hummar lite nonchalant och testar att trycka och vrida på dimmern ett par tre fyra fem gånger såklart. Som om vi andra (våp) bara ställt oss mitt i rummet och utropat varde ljus och när inget hände då blivit helt handfallna.
Ah, att vi inte tänkte på det. Kan du inte lära oss något mer tekniskt när du ändå är här?! sa jag inte, men jag funderade på det.
Steg två: dubbelkollade säkringarna. Steg tre: satte på sig läsglasögonen och gav sig på dimmern ett varv till. Steg fyra: ringde in en tekniker som konstaterade att det var glapp i dimmern och bytte ut den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar