söndag 4 mars 2012

Lilla tacksamhetsboken – del 5

Ibland är jag extra glad att vi har amningen kvar. Som nu, när vi har magsjuka i huset. Bröstmjölk är minst lika bra som köpt eller hemmagjord vätskeersättning och det känns tryggt att veta att hemulen får i sig vätska och energi även då ingen annan mat eller dryck är intressant.

8 kommentarer:

 1. Appropå det. Min annars så kloka make blev helt bestört när jag sa att jag hoppas att jag kan amma nästa barn, och att jag kan amma länge. Ja ett par-tre år i alla fall. Han begrep ingenting och sa både det ena och det andra. Nu undrar jag, var kan jag och han läsa om det här med långtidsamning? Har du någon superbra hemsida eller liknande? Jag som aldrig ammat har liksom ingen koll på det, mer än vad jag vill och hoppas på. Ja, klart att det borde räcka. Men vi är lite osams i den här punkten och jag vill gärna upplysa honom.

  SvaraRadera
 2. Jag hör dig. Och håller med.

  SvaraRadera
 3. Jag kan bara instämma till 100% när min 15-månaders genomlider sitt livs första magsjuka. Hur gjorde jag med storebror när han var magsjuk i samma ålder och inte längre ammades? Gav vätskeersättning antar jag, men det blir man ju inte mätt på.

  Dalkullan: Amningshjälpens hemsida och Amningsbloggen, eller kolla in Sjalbarns amnings- och matforum är heta tips. Och Sagogrynets blogg, den är hur bra som helst.

  SvaraRadera
 4. Jag är väldigt tacksam för amningen nu när Elly är förkyld och inte så intresserad av mat.

  SvaraRadera
 5. Håller verkligen med. Jag är så tacksam för att amningen har fungerat bra. Och min unge är galen i tutte. :)

  SvaraRadera
 6. Håller också med, och det har varit frustrerande när Björn har varit sjuk nu under min graviditet och det knappt finns någon mjölk. Han kan ju tröstsnutta så mycket han vill, men man måste ändå komplettera med vätska.

  Dalkullan: Amningsbloggen, Sagogrynet och Amma Vidare är riktigt bra sidor om att amma, och även att amma större barn! Sedan finns det massor av "vanliga" bloggar som den här, av kvinnor som ammar länge.

  SvaraRadera
 7. Dalkullan: Jag ser att du redan fått en del tips av Andrea och Lisa. Sjalbarn är jag själv inte medlem på, men jag har bara hört gott om den sidan och på Amningsbloggen, Amningshjälpens hemsida, Amma vidare-bloggen och Sagogrynets blogg finns en massa intressant att läsa om amning av både små och stora barn. Nanna Bylunds bok Att amma tycker jag också är inspirerande.

  SvaraRadera
 8. Alex: <3

  Andrea: Usch, kanske lika bra att du glömt ifall det var väldigt jobbigt för ditt större barn.

  Fifi: Det kan vara lite jobbigt om barnet är täppt i näsan, men det brukar lösa sig efter en stund tycker jag. (Bröstmjölk kan för övrigt användas som näsdroppar också.) När Hrönn började på förskolan var hon förkyld heeela tiden, plus att hon fick tre magsjukor första vintern hon gick där. Då var amningen sannerligen en välsignelse.

  Mama Bear: Hoppas det fortsätter lika bra :)

  Lisa: Tröstsnutt är inte att förakta, och det lilla som kommer gör honom säkert gott det också, även om du får komplettera. Jag ser förresten fram emot att läsa om hur du gör med amningen när den lilla kommer.

  SvaraRadera