måndag 7 november 2011

Prestige

Ikväll tänkte jag extra intensivt när jag låg där och ammade: Vad är det som är så himla viktigt med att barnet snabbt lär sig somna själv? Vad är det jag missat? Vad är det för jätteproblem som stundar av att vi har en fullständigt omärkbar nattningsrutin som ändå är så oerhört klar och tydlig (eftersom vi bara följer Gretas behov just där och då)? Vad är det för hemskt som kommer hända? Och när?
Läs hela Lindas inlägg här.

3 kommentarer:

 1. MÅSTE dela med mig av det här till dig!

  Kolla 30 minuter in i programmet; om kvinnor i Indien som AMMAR gasellungar!

  http://svtplay.se/t/166070/manniskans_planet

  SvaraRadera
 2. För vår del spelar det egentligen ingen roll hur hon somnar- bara yon sover. Problemet är att det gör hon inte. Eller helst bara i 30-60 minuter i sträck. Sedan ska vi stoppa om osv. Hela natten. Därefter är man ett vrak eftersom man själv fått sova max 45 minuter i sträck. Enligt sömnexperterna beror det på att hon inte somnar själv. När hon då vaknar en gång i timmen (som tydligen alla bebisar gör) kan hon inte somna om själv, utan behöver vår hjälp. Därför vill vi prova att få henne att somna själv. För att undvika nervsammanbrott, skilsmässa och allmän galenskap.

  SvaraRadera
 3. Anonym 1: Ja, visst är det fascinerande, men egentligen inte konstigare än att föda upp människobarn på komjölk. Vad jag har förstått var det så vi började hålla tamgrisar här i Norden, genom att adoptera vildsvinskultingar, eftersom en vuxen vild gris inte går att hantera. It's all about anknytning.

  Anonym 2: Hoppas det löser sig med sömnen för er alla. Bara av nyfikenhet: vilka är sömnexperterna ni har pratat med?

  SvaraRadera