fredag 27 januari 2012

Valfrihet: att slippa välja

Vi hade lite kokt potatis över sedan gårdagen på jobbet. Jättegott att steka och servera till kycklinggrytan, tänkte vi, så behöver vi bara koka halva mängden ris och så får barnen tillfälle att välja det alternativ de föredrar. Fail. Inte på grund av barnen, de förstod konceptet och visste hur de ville ha det, utan på grund av att samtliga pedagoger greps av panik och blev helt oförmögna att tänka utanför lådan.

Ingen tycktes förstå att om man har två tillbehör så behöver man inte plocka åt sig så jävla mycket av varje. Barnen kommer inte plötsligt att äta dubbelt så mycket. (Att de vuxna inte skulle förstå den här ekvationen borde vi väl i och för sig ha anat, de har ju trots allt bara pluggat tre-fyra år på högskolenivå. Jämför gärna med vad händer när man bjuder in människor som inte jobbar i kök till knytkalas: man får ungefär sju ton mat över eftersom alla räknar med att samtliga ska äta en full portion just av deras medhavda rätt.) Tydligen var det också allmänt jättejobbigt att tvingas konversera med kidsen och fråga om de föredrar stekt potatis eller ris. Mycket enklare då att bara ge alla det alternativt man tycker bäst om själv.

Så, på måndag återgår allt till det normala. Vi lovar att inte överraska med en massa oönskad valfrihet fler gånger.

3 kommentarer:

  1. Toka till det så där innan helgen och allt, nästan lite fräckt!

    SvaraRadera
  2. Mycket bättre att slänga massa mat ju, jadå. Slänga i huvudet på de vuxna?

    Mvh våldsam.

    SvaraRadera
  3. Fifi: Ja, det var dumt. Hoppas det inte förstörde hela helgen för fröknarna.

    motvalls: Ja, visst är det? Förutom att det ju finns mat så det räcker och blir över för alla på jorden så är det ju såklart också lätt värt att lägga pengar på mat som sedan bara ska slängas, eftersom politikerna ändå envisas med att bara ösa pengar över kommunala verksamheter menar jag.

    SvaraRadera