torsdag 26 november 2009

Flitens lampa lyser ännu

Inskolningssamtal: Check!
Räkningar: Check!
Vörtbröd: Check!
Pepparkaksdeg: Check!

10 kommentarer:

 1. Vörtbröd och pepparkaksdeg - jag är imponerad. Själv satte jag upp adventsstjärnorna idag (efter att ha svurit ve och förbannelse över deras konstruktion). Imorgon ska jag baka lussekatter.

  SvaraRadera
 2. inskolning *ryser*

  pepparkaksdeg har jag köpt idag. Plus en stor kavel. Nästa steg är en liten kavel, till ebbe. Sen ska vi ha storbak lagom till...lucia. Innan dess blir det 5 kronors peppisar från willys. Jag är den lata sortens morsa.

  SvaraRadera
 3. Men du är ju otrolig. Ska du inte ta en sväng förbi här också och sprida lite effektivitet kring dig? Lite vörtbröd och pepparkaksdeg skull sitta fint.

  SvaraRadera
 4. Martina: Jag tycker att pepparkakor är bra mycket enklare än jäsdegar som man ska hålla på och passa. Och vörtbrödet var det mest Oliver som trixade med.

  Jennie: Var Ebbes inskolning tuff? Som alla föräldrar inbillar jag mig att för oss kommer det gå jättesmidigt, för vår unge är ju mooogen för det här. Yeah right. Hon har haft barnvakt två gånger á två timmar sedan hon föddes.
  Jag gillar inte riktigt köpedeg, men i vilket fall som helst så är det ju utbakningen som tar tid. Degen svänger man ihop på en kvart.

  LillaGrå: Efter det här rycket lär det inte finnas mycket effektivitet kvar att sprida, men jag kanske kan kavla en bit deg riktigt tunt och posta i ett kuvert så kan ni bara trycka ut figurerna och grädda. Vilken bra idé när jag tänker efter. Postorderdeg, kom ihåg var du hörde det först.

  SvaraRadera
 5. you so good! här hänger hoppet om mysiga juliga baksaker på grinchen..

  SvaraRadera
 6. Låter inte särskilt lovande, men var han inte på väg att låta sig omvändas med glöggkalas och allt?

  SvaraRadera
 7. upp som en sol och ner som en pannkaka? tydligen är glögg och (köpta) pepparkakor okej, men när det kommer till dekor och tillbehör så som knäck, gran, mistel och järnek är tydligen gränsen både nådd och passerad.

  funderar på att köpa en lysande, blinkande ren och ställa på balkongen bara för att se vad som händer..

  SvaraRadera
 8. Gör gärna en studieresa till vårt gamla kvarter såhär i juletid, där finns många uppslag till julpynt att hämta om idéerna tryter, iallafall om man gillar många färger och saker som blinkar.

  SvaraRadera
 9. Jag har skrämt upp nära & kära med mina inskolningshistorier, men hitills har ingen riktigt hållt med om att det är så värst farligt. Jag kan säga att för mig var det brutal seperationsångest. Usch. Ebbe fixade det lite bättre, men det är först nu de senaste två månaderna kanske som han inte gråter varje morgon jag går. Bara ibland. Och jag har också slutat gråta. Kanske var det för att ebbe var alldeles för liten när han började dagis. Oscar fick inte vara pappaledig som vi försökte ordna, och jag var tvungen att ta tillbaka min plats på programmet för att få fortsätta. Ebbe var 14 månader när han började dagis Buhuhu. Det var jättetråkigt. Men dagiset var och är superfint tycker jag. Korpen heter det, vid triangeln. Inte bästa hoodet kanske, men de har en gård, och går på mycket utflykter.

  SvaraRadera
 10. Som tur är slipper jag sköta inskolningen, jag hade säkert inte fixat det mentalt, och hittills verkar det gå bra. Men det kommer ju alltid bakslag säger de som vet.

  SvaraRadera