måndag 16 november 2009

Så jobbar vi med genus i vår familj


Inte för att vara sån, men ser hon inte minst lika bonnig ut som sin man? Om hon nu inte är någon form av lantbrukare, blir man då inte lite nyfiken på vad en denna kvinna – som år 2009 klär sig i huckle och träskor och släpar runt på ett par hinkar – kan ha för ett spännande yrke?

7 kommentarer:

 1. Tja, vad kan man tänka sig? Tidsresenär? Skådespelare som gör en tolkning av just lantbrukare anno 1900-talets första hälft? Trendskapare? Något inom trädgård? Fast det kanske går under lantbruksetiketten...
  Bra iakttagelse!

  SvaraRadera
 2. Fördomsfri som jag är får jag en känsla av att hon är holländsk. Du vet träskor och tulpaner och så vidare. Fast även det faller väl under lantbruksetiketten om man ska var nogräknad. Plus att "att vara holländsk" kanske inte räknas som ett riktigt yrke, ungefär som att vara gift med en bonde och dra halva lasset på gården inte gör det.

  SvaraRadera
 3. Haha, jag tänkte också holländska. men det föll ju då på holländsk som yrke.

  SvaraRadera
 4. GUD vad jag skulle vilja se "Sjuksköterskan" och "Sjuksköterskans man". Eller ja, egentligen skulle jag inte vilja se det heller. Kanske bonden och bondens man? Och göra dom till streckgubbar! Så får man klura lite på om bonden är en kvinna, homosexuell eller något annat. Bla bla. Ja ja. :)

  SvaraRadera
 5. Längre fram i boken får man stifta bekantskap med smeden och veterinären, båda är såklart män men här lyser fruarna med sin frånvaro.

  SvaraRadera
 6. TJa, jag lånar den här bilden.. hoppas det är ok? (säg till annars så plockar jag bort den!)

  SvaraRadera
 7. Bjud gärna på en länkning.

  SvaraRadera