torsdag 12 november 2009

Plötsligt händer det

Vi höll på och sorterade lite barnkläder när hemulen helt out of the blue deklarerade att hon behövde kissa. Och sen gjorde hon det. I pottan.
Det här är stort. Det var alltså inte jag eller hennes pappa som såg på henne att hon såg lurig ut utan hon själv som tog initiativet. Det tramsades heller ingenting där inne på toaletten, nej, hon bara satte sig ner och hade ro nog i kroppen att sitta kvar tills hon var färdig, utan att studsa upp och ner och klättra på inredningen. Woohoo!

4 kommentarer:

 1. Grattis får man nog lov att säga!

  Minns så himla skönt det var när I slutade med blöjor. Snabbt och smidigt gick det dessutom, hon blev torr både dag och natt samtidigt vid tidig ålder. För att då inte tala om vilken ekonomisk besparing det blev...

  SvaraRadera
 2. Jobbade ni mycket på att få henne torr eller tog ni det som det kom?
  Vi försöker att inte göra så stor grej av pott-"träningen" men självklart vill vi att hon ska sluta med blöjor så tidigt som möjligt. Fast jag räknar inte med några större framsteg på den fronten förrän tidigast till sommaren, allt innan dess ser jag som ren bonus.

  SvaraRadera
 3. Jag gjorde pottan till en lite "kul grej". Satte henne på pottan och så satt jag bredvid och läste en bok t ex. Jag var väldigt noga med att det inte fick bli tvång att sitta där eller "prestationsångest/krav" av det hela. Blev det resultat i pottan jublade vi lite tillsammans och hon fick hjälpa till att spola bort. Blev det inget så var det inte något med det.

  SvaraRadera
 4. Ungefär så gör vi också och den här gången var som sagt första gången hon själv "talade om" att hon behövde gå och kissa. I vanliga fall märks det ju ofta ändå, men det är sällan hon har ro att sitta kvar tills det kommer något.

  SvaraRadera