måndag 25 januari 2010

Ikväll diskar vi inte

Diskmedlet tog slut igår och jag glömde att köpa nytt när jag var och lyxshoppade i eftermiddags. Lika bra det kanske, hade jag kommit ihåg det när jag var i den butiken hade jag väl fått pynta upp med en femhundring till. Oavsett vilken ursäkt jag väljer så är det ganska tacky att nöddiska med tvål.

Annat jag minns från mina ungdomsår och som är ganska white trash:
1. Ingen glödlampa i hallen. Varför alltid i hallen? Gick den oftare sönder där eller tog man den därifrån när en pajade i ett annat rum?
2. Hushållspapper/servetter istället för toapapper.
3. Inget papper alls på toaletten.
4. Att vända på mattan, istället för att boka tid i grovtvättstugan, när man spillt makrill i tomatsås på den.

Har jag glömt något? Fill me in!

8 kommentarer:

 1. Du kan nog stryka ganska.

  Och white trash.

  Och bara skriva äckligt. Seriöst alltså Va? Har du gjort det där på riktigt? Eeeuuuwww

  SvaraRadera
 2. Tänkte verkligen fylla i men kom av mig av ovanstående kommentar.

  SvaraRadera
 3. Men 30+ verkar ju... annars.
  Klart man har gjort sånt där. Fast glödlampegrejen känner jag inte igen och inte diska i tvål. Diskade i enbart varmvatten istället. Eller såpa.

  SvaraRadera
 4. upptäcka att skokrämen är slut och putsa kängorna med den visserligen beprövade men ändå tattiga hudkrämsmetoden.

  SvaraRadera
 5. Servetter på toaletten? Lyx att använda servetter, det brukade jag aldrig ha hemma. =) Inte hushållspapper heller, jag använde toapapper som hushållspapper.

  SvaraRadera
 6. Fast i övrigt har jag nog aldrig gjort såna där riktiga white trash-grejer... möjligen att jag lagade (och fortfarande lagar) en del saker rätt provisoriskt med snören eller tejp.

  SvaraRadera
 7. 30+: Äh, jag torkade naturligtvis av mattan lite innan jag vände på den. Inte hetsa upp sig så. Och förresten tvättade jag den ganska snart efteråt ändå. Efter att vi haft fest och en tjej kräkts på den.

  Rookie mom: Kom igen!

  LillaGrå: Jag köpte ett stooorpack glödlampor (som jag fortfarande inte använt upp eftersom vi kör på lågenergi nowadays, jag funderar på att sälja av de sista paketen till ockerpris till någonbakåtsträvare nu när de vanliga glödlamporna slutar säljas i butik) på typ ÖB så jag har själv sluppit köra ingen-lampa-i-hallen-grejen, men jag minns att det alltid var mörkt i hallen hemma hos andra, och så hade alla svarta converse/dr. martens som det var ett evigt projekt att hitta rätt maka till i dunklet.

  Martina: Jag har alltid varit svag för servetter, särskilt om de är glättiga och billiga. Därav servetter på toaletten. Det och min i övrigt dekadenta läggning.

  SvaraRadera