fredag 2 december 2011

Köttpsykos

Det är inte helt utan stolthet jag kan informera om att vi två (2) av veckans dagar bjudit på helt vegetariska* rätter. Och det är inte helt utan en känsla av trötthet jag konstaterar att kommentarer om avsaknad av protein inte lät vänta på sig. Trots kikärtor.

*alltså vegan

7 kommentarer:

 1. Mm, för vi äter ju alldeles för lite (kött)protein och för mycket grönsaker, rotfrukter osv i det här landet...

  SvaraRadera
 2. Men ååååh! Det är som att det inte får finnas för mycket saker på tallriken, helst ska det vara:

  - Kolhydratskälla av art: snabbare.
  - En bit av något djur - VIKTIGT!
  - Sås att dränka allt i, för tydligen är det trots allt inte så gott att man kan klara sig utan såsen.

  EVENTUELLT kan man få med någon tomatklyfta till det här, om någon orkat skära.

  Och så orkar folk fortfarande oja sig över att vegetariska/veganska måltider har för lite näringsämnen.

  SvaraRadera
 3. Andrea: Eller hur, jag fattar inte att folk överlever dagen när de inte får äta kött en enda gång mellan frukost och middag. Mer köttluncher åt folket!

  Linda: Haha, sallad i form av tomat/gurka/isbergssallad under vinterhalvåret är ju verkligen en ovärderlig vitaminkälla. Let's värma växthus med en massa olja!

  SvaraRadera
 4. Sjukt ociviliserad kommentar. (om proteinkälla alltså) Saknar folk helt bildning och charm och hyfs och upplysning? Nästa vecka: två djurluncher, max. Oh, skolinspektionen nästa sen då. Djizez.

  SvaraRadera
 5. Vegetarianer äter ju inte direkt bara sallad/gurka och isbergssallad under vinterhalvåret om det var så du Jonna menade seriöst?

  SvaraRadera
 6. Maria Jontasdotter: Det var nog det som var poängen med hela blogginlägget, tror du inte? För OM vegetarianer åt vegetabilier som militanta köttätare skulle frågan om fullvärdigt protein vara befogad. Som det är nu är nojandet över näringsbrist i veganlunchen storhumor med tanke på näringsbristen i många köttätares måltider.

  mvh köttätare som äter näringsriktigt

  SvaraRadera
 7. Fröken Märkvärdig: Jag tror inte att det finns några krav på att man ska servera kött alls i kommunal förskola, hör och häpna, men däremot vill Livsmedelsverket gärna att barnen äter fisk två gånger i veckan. Så vi skulle nog kunna ro i land en sådan vecka utan att Skolinspektionen knackar på dörren, om än under protester från ett par tre stycken.

  Maria Jontasdotter: Nej, jag var ironisk. På jobbet köper vi inte in varesig sallad eller tomater den här säsongen, däremot en eller annan gurka. Det blir mest råkost eller kokta grönsaker från frysen.

  Knyttets mamma: Nej, brist på protein är ju inte vårt största problem i det här landet.

  SvaraRadera