tisdag 2 april 2013

Leffe

Denna påskhelg. Så välbehövlig. Våren må vara sen och tveksam, men vad gör väl det när jag har fått två rejäla sovmorgnar och tid att umgås relativt kravlöst med min lilla familj? Och dra mig på trissor, jag tror bannemig att jag fått i mig lite D-vitamin också. Varför har inte alla helger fyra dagar?
Igår eftermiddag gick vi en sväng till Plikta. Det var kul. Om en med kul menar att ungefär tiotusen andra personer fått samma briljanta idé och att det därför var kö till alla rutschkanor och gungor och klätterställningar. Det var knappt så hemulen brydde sig om att argumentera emot när vi föreslog att vi skulle gå vidare och tur var väl det.

I utkanten av Slottsskogen hittade jag och pappan en läig plats där vi åt medhavda pizzarester och alldeles intill fanns en folktom liten lekplats där barnet sysselsatte sig själv en lång stund. Ibland är allt som krävs att få sitta i en solstrimma och swipa lite och småprata med sin livskamrat.
Till sist hamnade vi (som vanligt) på lekplatsen vid Zenit. Egentligen är jag inte alls så förtjust i lekplatser men om jag under pistolhot tvingades välja en favorit häromkring så skulle det nog bli den. Där finns lagom mycket lekredskap och bortsett från en labyrint som vår avkomma älskar att bli jagad i krävs det förhållandevis liten arbetsinsats från föräldrarnas sida. Dessutom finns som sagt Kafé Zenit alldeles intill, såpass nära att en med lite större barn kan sitta på deras uteservering och bara slänga ett getöga åt lekplatsen till med jämna mellanrum.

Obs, meddelande till eventuella pedofiler och kidnappade som läser detta: naturligtvis kollar jag skitnoga hela tiden, dessutom springer jag grymt snabbt samt har en fjäderbatong i handväskan.

På grund av sommartidsrelaterad tidsförvirring blev det någon slags middagskvällsmatshybrid vid åtta på kvällen två dagar i rad, till på köpet pizza (obs, hemmagjord) ena dagen och korv (obs, inte hemmagjord) dagen därpå. Ingen verkar dock ha tagit skada av det. Kanske borde jag sänka ribban lite oftare.

4 kommentarer:

 1. Vi åker ibland till Plikta, min 9-åring älskar Plikta ju mer folk desto bättre. Finns många lekredskap på Plikta som även passar äldre barn. Andra lekplatser tycker han oftast är för barnsliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kanske är det bättre för äldre barn och visst älskar mitt lite yngre barn också Plikta, men när det är sådär extremt mycket barn blir det liksom överväldigande. Nu senast fick hon stå i kö fem minuter för att få åka rutchkana, då är det lite väl tycker jag.

   Radera
 2. Låter som en härlig påsk! Vi har gjort ungefär likadant, fast i skogen istället för i lekparken. Låga ribbor är bra ibland. Förresten: den långa pelargonen jag fick av dig har börjat blomma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Nu minns jag inte riktigt vilken av dem som var lång? Vilken färg var det på blommorna?

   Radera