lördag 27 april 2013

BB off topic

Den stora grejen senaste dagarna i sociala medier har ju varit "hermafroditomklädningsrummet" (läs: det könsneutrala omklädningsrummet) på Södra Latin. Jag vill förstås inte missa ett tillfälle att näthata men orkar inte ta hen-debatten just nu. Däremot har jag lite funderingar kring Blondinbellas krönika i Hem & Hyra som jag läste medan jag morgonbajsade samma dag som omklädningsrumsdebaclet drog igång.

6000 i hyra för två gymnasiestudenter? Tre lax var. Barn-/studiebidrag = 1050 kronor i månaden. Det innebär att Isabella och hennes vän var tvungna att extraknäcka ihop tvåtusen var. Och då täcker det alltså ändå bara hyran. Övriga räkningar? Mat? Hygien? Kläder? Fickpengar?

Det står visserligen inte uttryckligen i texten att de inte fick hjälp av sina föräldrar eller någon annan med finansieringen av det här lilla flytta hemifrån-äventyret men det råder ingen tvekan om att det är andemeningen, att hon stått på egna ben hela tiden.

Jag är skeptisk. Men vad vet jag? Det är ju inte jag som är i färd med att ge ut en bok med ekonomitips riktade till ungdomar. Jag är ju bara en vuxen människa som får panik av blotta tanken på en hyra på sex tusen spänn.

4 kommentarer:

 1. Vi har en hyra på över 6500, har ni under 6000? Däremot funderade jag allvarligt på om man kan säga upp hem och hyra utan att gå ur hyresgästföreningen. Först har de Katrin Zytomierska som krönikör, sen blondinbella. Kan de inte ha några hyresförebilder? Några som ens hyr? Några som inte är helt jävla loss i huvudet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har en hyra på under 5000, men det jämnar ju ut sig med min taskiga inkomst.

   Håller helt med dig om att de har en hel del tvivelaktiga krönikörer.

   Radera
 2. Vi betalar drygt 8000 för vår hyrestrea på typ 78 kvadrat. Tänker att 4000 var inte är så farligt men man är kanske lite väl luttrad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, för två vuxna människor med heltidsjobb går det ju ofta att lösa genom att prioritera det ena eller det andra men att som gymnasiestuderande utan hjälp från t.ex. föräldrar betala 3000 i hyra plus övriga utgifter... Nja.

   Radera