onsdag 29 maj 2013

Badwill

 En mindre smickrande sida som jag ärvt av min mor, som i sin tur ärvt den av min morfar, är ett slags jävlar anamma som kickar in när det börjar lukta lurfest. Ingen summa är för liten att jiddra om när jag väl gått igång, rätt ska vara rätt! Vilket min man blev varse och fick lära sig att hantera redan tidigt i vårt förhållande då kön på ica ringlade lång bakom oss medan jag bearbetade butiksbiträdet att betala tillbaks de fyra kronorna per kg som diffade mellan vad som var annonserat på hyllkanten och vad vattenmelonen faktiskt kostade när vi kom till kassan.

Idag var det dags igen. Jag och hemulen åt lunch på Villa Belparc och trots att vi väntade kvar vid bordet både länge och väl efter att diskplockaren varit och hämtat våra tallrikar samt kastade menande blickar mot servitören så syntes inte ett spår till av glasspinnen som enligt menyn ingick i priset på alla barnportioner. Till slut gick vi fram till baren för att fråga efter den och fick då till svar att vi kunde hämta den i glasskiosken en bit bort. Redan här började jag lacka ur men lyckades med nöd och näppe motstå frestelsen att be barpersonen masa sig iväg dit och hämta den åt oss.

Efter att ha väntat ut en velig familj som skulle välja kulglass blev det äntligen vår tur. Om en med "vår tur" menar att personen som jobbade i glasskiosken bara skulle "springa iväg snabbt och fixa något först". Ytterligare några minuters väntan senare dök en misstänkt ung och civilklädd person upp i luckan – säkert sommarjobbare – och upplyste oss om att de bara hade kulglass i kiosen, inga gratispinnar. Men om vi gick in i själva villan så skulle de kunna hjälpa oss där.

Sagt och gjort. Vi travade in i huset och möttes av en skylt som upplyste om att alla beställningar togs emot i baren på uteserveringen. *pulserande tinningar* Jag låtsades inte ha sett skylten och började leta efter en klocka att ringa i eller något annat att väsnas med. Men icke. Ett par gånger fick jag ögonkontakt med någon genom det runda lilla fönstret i köksdörren men ingen respons förrän hen till slut var tvungen att komma ut av någon annan anledning och jag lyckades haffa hen.

"Pinnglass till barnmenyn? Nu förstår jag inte riktigt. Du får gå ut och fråga i baren." Millisekunden innan jag hann gå falling down på hen dök dock den första glasskioskpersonen upp på väg tillbaks till sin post och tog över vårt ärende. Och plötsligt fanns den utlovade pinnen både i baren inne och i glasskiosken på utsidan. Se där! Det var väl inte så svårt?

Men, tänker ni kanske nu, en glasspinne är väl inget att bråka om! Nej, och hör sen Villa Belparc!

7 kommentarer:

 1. Med tanke på hur lite mat man får för pengarna borde det ingå glass till vuxna också.

  SvaraRadera
 2. det är kanske inte alltid smickrande men jag önskar ibland jag hade ärvt min ekonomiska inställning från mammas sida och inte från janne haha.

  SvaraRadera
 3. Smickrande sida säger jag - som är precis likadan! Rätt ska vara rätt å folk ska inte lova sånt som inte kan hållas. Så sent som förra veckan argumenterade jag mig till cash i handen för ett par barnskor som gått sönder i dragkedjan. Å jag reklamerar regelbundet de varor i vår Linas matkasse som inte är hundra - å får avdrag på fakturan nästkommande vecka.

  You've got a friend!

  SvaraRadera
 4. Jag är inte lika duktig som du men har iaf vid flera tillfällen reklamerat linser som spruckit i ögat (alltid vänsterlinser, vet inte vad det är med mitt öga) och sen fått avdrag på nästa beställning. Min mamma är duktig på att säga till om fel priser i affären, som med vattenmelonen, men jag har oftast varken samma koll eller ork att bråka. Skulle vara om jag redan är på dåligt humör då ;)

  SvaraRadera
 5. Igenkänning på den! Har gått från att skämmas över det här beteendet hos mina föräldrar till att praktisera det själv. Rätt ska vara rätt!

  SvaraRadera
 6. Skönt att höra att det är så många som är likadana!

  SvaraRadera