fredag 12 mars 2010

– Och ett annat mål är att andelen utrikesfödda bland nyrekryterade ska öka...

Gärna! Nu när det ska omorganiseras har vi chansen att få in fler på chefs- och arbetsledarposition som är allt annat än vit medelålders medelklass. Fast det kommer ju inte hända och det var inte det hon syftade på. Det vet vi alla som sitter där och mumsar konferenssmörgås.
På min arbetsplats snittar vi redan på uppskattningsvis nära hälften "nya svenskar", så vi kanske inte behöver fokusera så hårt på att rekrytera invandrare. Men vad sägs om att testa att anställa en man eller två, hörrni? Som inte är avhoppad och skoltrött, som inte ser vården som ett genomgångsyrke, som kan passa tider och som inte stinker bakfylla fyra dagar i veckan. Som kanske till och med är vårdutbildad?

4 kommentarer:

 1. nu tänker du lite väl outside the box... och så jobbar vi inte i den här kommunen.

  SvaraRadera
 2. Glömde visst det ett tag.

  SvaraRadera
 3. jag hatar att anställa män. Män blir alltid anställda, speciellt män med utbildning. De säger att de strävar efter 50/50 men hur kommer det sig då att i stort sett 100% av alla manliga socionomer är fastanställda på socionomjobb och kanske knappt 50% av alla kvinnliga socionomer detsamma..... (bitter)

  SvaraRadera
 4. Äh, de kan väl få samma pissiga anställningsvillkor som kvinnorna, bara de existerar på arbetsplatsen. Jag tänker till exempel på gubbarna som mår mycket bättre av att få hjälp med rakning, dusch och andra utlämnande situationer av en annan man. Hos oss är vi typ åttio anställda, varav kanske fem är män. Lite skevt.

  SvaraRadera