torsdag 2 december 2010

Jul-asperger

På ett ungefär hur lång tid tar det för en amaryllis att växa från lök+litet blad+outvecklad knopp till lång stjälk+blomma? Alltså, när är det tid att inhandla julblommor?

6 kommentarer:

 1. Förra året hade jag min första amaryllis. Jag hade ingen aning om att det var världens följetång som väntade. Numera har den en egen etikett på bloggen med 11 inlägg. Ändå kan jag inte svara på en enda av dina frågor.

  SvaraRadera
 2. Jag har haft hundra amaryllisar (eller kanske inte riktigt, men nästan) och ändå har jag ingen koll. Man borde skaffa en anteckningsbok och skriva upp hållpunkter inför julen så man slipper sån här förvirring varje år.

  SvaraRadera
 3. Och jag som trodde att jag var ensam om att gå och fundera över det! Om du får reda på svaret så gör du väl ett inlägg om det? Tack för att du lyfter livets svåra frågor :)

  SvaraRadera
 4. Jag brukar alltid köpa förtidigt.

  Om man vill ha vackra blommor på julafton så kan man nog köpa typ nu.
  Jag ska köpa imorgon tror jag.
  Men hyacinterna får vänta en vecka till minst.


  Jag odlar min tantighet med stolthet.

  SvaraRadera
 5. tiden är nu. hyacinter på g, blommar nog lagom till lucia, men räknar kallt med att amaryllisarna är bättre på att hålla på sig.

  (ps. har förmodligen landat en lärartjänst m start i augusti, om jag inte blivit grundligt förd bakom ljuset. om jag inte blir blåst kräver detta ngn form av firande när papper är påskrivna osvosv)

  SvaraRadera
 6. Haha, hålla på sig.

  Om du inte får tjänsten så kan vi ju alltid dränka dina sorger i öl eller glögg.

  SvaraRadera