lördag 26 februari 2011

Hur kul får man ha?

Om ens unge skrällhostar, snörvlar och har feber, men i övrigt är käck och trevlig, vilka aktiviteter är då ok? Måste man hålla sig hemma på pin kiv för att inte smitta ner hela omgivningen, eller får man hitta på något kul?

2 kommentarer:

  1. Det beror väl på. Jag hade inte uppskattat om du tog ditt barn med en infektion i kroppen till min sons skola/förskola. Då hade han blivit dålig och legat på sjukhus om en vecka. Ungefär. Men något där man inte rör vid varandra eller har annan typ av närkontakt kan jag väl tycka är okej även om jag själv helst tar det lugnt när jag har feber. Oftast sitter det ju inte i så länge och roligt är ofta kvar även imorgon.

    SvaraRadera
  2. Jag har funderat mycket över det där med barns olika känslighet för infektioner. Min unge blir sällan särskilt allmänpåverkad (hon har hittills ätit en dos Panodil i sitt snart treåriga liv), så för hennes del blir det rätt långtråkigt att vara hemma och kolla på film flera dagar, medan ett annat barn kanske blir jättedåligt av samma förkylning.
    Vi skickar henne aldrig till förskolan med feber och hon får alltid vara hemma symtomfri i minst 48 timmar efter magsjuka, men däremot får hon gå dit trots snuva och hosta. Dels av ovan nämnda orsak, att hon river hemmet annars, men också eftersom det vore en ekonomisk omöjlighet att hålla henne hemma för minsta lilla infektion under vintertid eftersom Försäkringskassan inte betalar ut tillfällig föräldrapenning för mer än fem dagar inom en period av tio dagar.

    SvaraRadera