torsdag 17 januari 2013

My uterus, my opinion

"Och när kommer tvåan då?" "Men börjar det inte bli dags för ett syskon?" "Känner hon sig inte ensam?" "Barn behöver någon att dela glädje och sorg med!" Vet ni vad, jag börjar bli rätt trött på de där pikarna.

För några dagar sedan hade jag en abort bokad och klar. Mentalt. Sen fick jag  ä n t l i g e n  mens, fyra dagar senare än väntat. Klang och jubel! Det, samt det faktum att jag har laglig rätt och ekonomisk möjlighet att själv välja hur många barn jag vill eller inte vill ha, tänker jag fira med att donera en slant till Women on waves när lönen kommer.

10 kommentarer:

 1. Åh alltså jag förstår att du tröttnat. Blir så jäkla trött och ledsen på folk som ska pika om ett livsbeslut som inte har med någon annan att göra än en själv. Nu har ju jag en tvåa, men jag vet precis varför en första och enda barnet är precis tillräckligt och lagom. Heja dig. Jag ska också skänka en slant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar att du är sådär brutalt ärlig med saker som är jobbiga!

   Radera
 2. Förstår att det är tröttsamt! Vi ville ju ha syskon och eftersom storasyster tog lite tid (och oj vad jag var trött på frågan då "när ska ni ha barn då?") så valde vi att försöka tidigt vilket gör att vi har ganska tätt mellan barnen vilket folk också hakar upp sig på... Men ändå fick vi frågan om när det skulle bli syskon rätt tidigt.

  Att folk ska tycka att de har rätt att lägga sig i människors familjeplanering är över mitt förstånd. Varje familj väljer ju själv vad som är rätt för dem.

  PS. Vi har redan fått frågan om det blir en "trea" sen, lillebror är 6 dagar gammal...

  SvaraRadera
 3. Vi hade tänkt att bara ha ett barn, men när lillebror hamnade i magen så tänkte vi om..
  Nu har karln min bokat tid för sterilisering.
  Vi nöjda som det är :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sterilisering... ett ord ljuvt som honung.

   Radera
 4. Jag är glad att du skriver om det, för det är en bra påminnelse om att inte slentrianmässigt säga så till folk. Jag kommer på mig själv ibland med att vara på väg, inte för att jag tycker att alla ska ha flera barn utan bara för att ha något att säga till folk jag inte känner så väl, men hittills har jag lyckats hålla käft!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tycka att det är ok att folk frågar "har du barn? hur många? vill du ha fler?". Ok, lite tjatigt att svara på varje gång en träffar en ny person, men ändå rimligt. Det är nästa steg, när folk ifrågasätter eller tar för givet att jag vill ha fler, som jag lackar ur på.

   Radera
 5. Jag tycker generellt att det är SÅ JÄVLA OFINT att fråga om någon ska skaffa barn, oavsett no 1, 2 eller 7. Det är för det första privat. Dessutom så finns det jättemånga som inte kan få barn och kämpar och lägger ner massor med pengar och hopp och hormoner på att försöka. Det blir ett sånt jävla hån. Och nån kanske har cellförändringar och opererat bort livmodertappen. Någon annan vill inte. Spelar roll. Om man vill berätta, berättar man. Men det kan vara väldigt känsligt att fråga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det brukar ju framkomma ganska snart ändå när en lär känna en ny person. Ibland blir jag sugen på att hänvisa till Klara Zimmergrens sommarprat (om barnlöshet) istället för att svara, bara för att göra den som ställt frågan obekväm.

   Radera