måndag 10 oktober 2011

Hej vattkoppor i vuxen ålder!

Jag har just varit på infektionskliniken och blivit ordinerad vila och ohemula mängder paracetamol och fått en sjukskrivning. Man blir inte jättekaxig av en vilopuls över hundra och blodtryck som en giraff, fan inte ens när jag var extremt gravid och hade samlat på mig tre kilo vätska under några få dagar kom jag upp i såna värden. Huvudvärk från helvetet i kombination med att hårbotten känns som en gigantisk brännskada underlättar för övrigt inte heller. Nu ska jag ligga i framstupa sidoläge och gnälla och kolla på daytime tv hela veckan och kanske nästa också.

Topp tre tråkiga ställen att ha koppor på:
1. insida av ögonlock
2. hörselgång
3. fitta (tre stycken)

Tidigare var jag kluven till fenomenet pox parties, men efter den här upplevelsen är jag helt övertygad om att man bör ha kopporna avklarade under småbarnsåren. Man blir så jävla mycket sjukare som vuxen!

8 kommentarer:

 1. Din stackare, det där låter nästan värre än pesten. Krya!

  SvaraRadera
 2. Stackars stackars! Jag har dock hört att om man får det i vuxen ålder och är tidigt in så kan man få nån form av typ virushämmare som gör att det inte alls blir så illa som det kan bli. Finns, finns inte, ges, ges inte, det är den stora frågan just nu? Varken jag eller sebbe har ju haft vattkoppor men verkar ju vara immuna då det är smittsamt som stryk och Elsa har haft det.

  Jag avundas dig inte, speciellt inte dina very-special-places-koppor. :( Bli frisk fort!

  SvaraRadera
 3. Vi tycker synd synd synd om dig!!

  Bli frisk fort.

  SvaraRadera
 4. Iiihh! De är ju inte trevliga alltså.
  Fick mina på jul för ett par år sedan, men fick tag på anti-antimedlet på jouröppet apotek i grannkommun. Utan det vete tusan hur det skulle varit. Detta + zink-nånting att smörja med, gjorde det hela uthärdligt, men man såg ju ut som han snubben i "Den där Mary" ett tag.
  Hua. Stackare!

  SvaraRadera
 5. Stackars stackars! Ett skepp kommer lastat med sympatier!
  Hoppas det är snabbt övergående och att inga koppor blir bestående.
  Jag trodde lillasyster skulle klara sig då hon var 5 månader och ammandes, men icke!

  Krya kramar...

  SvaraRadera
 6. Krya på dig! Låter inge kul det där.

  SvaraRadera
 7. Åh nej, stackars stackars. Krya krya!

  SvaraRadera
 8. Fifi: Lustigt att du nämner det för det är nämligen ungefär som en pestsmittad jag ser ut för tillfället. Tur att vi inte bokade in någon fika.

  Lina: Jag har också blivit utsatt för smitta några gånger och klarat mig, så till slut började jag tro att jag kanske haft det någon gång utan att det gav symtom, men tydligen inte.

  Icka: Ni har rätt. Det är synd om mig.

  Björn: Jag kände inte till det där anti-virusmedlet innan det gått över ett dygn, och då var det redan för sent. Men nu tror jag att det håller på att vända.

  Jeanette: Nej, jag har förstått nu på sista tiden att varesig antikroppar från mamman eller amning ger något skydd för små bebisar. Hoppas det gick bra för din minsta!

  sarasbetraktelser och motvalls: Tack, jag ska göra mitt bästa.

  SvaraRadera