måndag 18 mars 2013

Bara en vecka kvar till lön, kämpa!


Någon mer än jag som är nyfiken på hur svenska inkomster är fördelade? Ligger vi lika långt från "idealet" och gissar vi lika fel som amerikanerna?

7 kommentarer:

 1. Sjukt. Men säkert liknande i Sverige men inte lika extremt hoppas den föräldralediga deltidsarbetande läraren med drömmar om lotterivinst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trisslotter är enda vägen ut ur ghettot, som min vän så fint formulerade det för en massa år sedan.

   Radera
 2. Säg till om du hittar nåt sånt för Sverige. Intressant.

  SvaraRadera
 3. Fascinerande! Blev dock konfunderad över hur "wealth" är definierat. Är det verkligen bara inkomst som i lön? Nog för att det är intressant med kapital å annat ägande också men jag skulle vilja se båda varianter för att bedöma spridningen.

  Skulle verkligen vilja se en likadan över Sverige. Kan man inte tipsa nån forskare om att ta fram?

  SvaraRadera
 4. Jag tror att vi tror att vi svenskar tror att vi är nära ett slags ideal & vi skulle säkert bli överraskade över att se resultatet. Inte lika illa som USA, men betydligt värre än vi tror. Jag har dessutom för mej att de allra rikaste dessutom slipper betala förmögenhetsskatt bara för att man vill att de ska förvalta sina pengar här...
  Detsamma gäller stora (rika) företag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En svensk person bosatt i Tyskland twittrade nyligen om hur hen skäms när svenskar ska berätta för tyskar om vår välfärd, som inte alls längre når upp till tysk standard. Så nog skulle vi också överskatta resultatet alltid.

   Radera