tisdag 12 november 2013

Är det ok om jag petar bort de här gurkbitarna?

Hör upp! Jag har gjort det igen, jag har lagat en rätt som mitt barn åt med god aptit! (Bortsett från "gurkbitarna". Eller squashen, som vi vuxna brukar säga.)

Pastagratäng med squash och feta

För 3 stadiga portioner och ett par lunchlådor tager du på ett ungefär:

1–2 gul(a) lök(ar)
500 g färs
1 liten squash
1 msk tomatpuré
500 g krossad tomat
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
4 vitlöksklyftor
150 g fetaost
2 dl grädde
salt
peppar

200 g okokt pasta

Hacka löken och fräs den tillsammans med färsen i en någorlunda rymlig kastrull. Skär under tiden squashen i lagom tunna halvmånar eller kvartar.
Hysta i squash, tomatpuré, krossad tomat, örter och pressad vitlök i färsfräset och låt koka ihop några minuter.
Ta kastrullen av plattan och smula ner fetaosten, häll på grädden och smaka av med salt och peppar. Blanda i pastan men håll lite koll så det inte blir stabbigt. Hellre för blött än för torrt är en bra tumregel när det gäller lasagner och pastagratänger.
Häll alltihop i en ugnsform och gratinera på 225°c i 20–25 minuter nånting.
Servera med fördel tillsammans med vitkålssallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar