torsdag 8 september 2011

Just keep 'em comin'

Lycka är en odlingslott. Bara en sån sak som att jag kunnat hämta gratis, ekologiska och extremt närproducerade, jordgubbar i stort sett dagligen sedan början av juni, hur lyxigt är inte det då? Och squash, fan, tacksammare och mer lättodlad gröda finns knappt, det skulle väl vara mynta i så fall då. Och all kål jag har att se från emot under hösten. Och rödbetor... Det är ju nästan så man blir religiös.

6 kommentarer:

 1. åh, lyx! Själv har jag förträngt att jag har en kolonilott, för långt bort, beståendes av ogräs, som ska rivas. Jag tror att odlingslott är grejjen, lagom pretto.

  SvaraRadera
 2. Odlingslott är deluxe, särskilt som vår lott ligger bara en bit ner längs gatan där vi bor, fast i smyg drömmer jag kolonidrömmar ändå.

  SvaraRadera
 3. Åh jag är så avundsjuk! Vi har inga odlingslotter i närheten, och jag drar mig för att leta efter några eftersom vi letar hus. Men när hösten kommer och alla jävla villaägare (och koloniodlare) plockar grönsaker och äpplen etc mer än de kan göra av med blir jag fruktansvärt avundsjuk.

  SvaraRadera
 4. Men snälla, jag behöver hjälp! Jag har också alltid fått höra "squash är så lättodlat. De formligen sprutar ur plantan även om den står i en liten bytta på balkongen"
  Mina squashblommor blir aldrig annat än blommor. Sen ramlar de av. Det blir liksom ingen frukt, även om jag försöker med assisterad befruktning. Likadant är det med pumpa. Vad gör jag för fel?
  Gurka funkar, om jag lyckas skydda de små plantorna från sniglarna vill säga.

  /L

  SvaraRadera
 5. Närproducerat??? Egenodlat??? Du är ett hot mot frihandeln!

  http://www.dn.se/ekonomi/miljosmarta-kostrad-stoppas

  SvaraRadera
 6. Lisa: Jag känner igen mig i det du säger. Där vi bodde innan var det många som odlade, men jag orkade inte ta tag i att kolla upp hur man fixade lott, men avunden om hösten. Lika bittert varje år.

  L: Haha, "assisterad befruktning". Tyvärr är jag helt oförstående inför ditt problem. Jag har aldrig varit med om att squash inte "sprutar ur plantan".

  Linda: Oops, säg inget till EU.

  SvaraRadera