torsdag 20 september 2012

Om du bara slutar vara tjock så blir det nog bra

För att göra en lång historia kort: jag har inte varit på topp på ett bra tag, men för att slippa bli långrandig, samt för att bespara er jobbet med att ställa hobbydiagnoser så struntar jag i att berätta om mina symtom. *lång näsa*

För ett antal månader sedan gick jag till vårdcentralen. Utlåtande: "det verkar inte vara något fel på dig, men vi tar lite (läs: mycket) prover" – sänka, blodfetter, blodsocker, blodvärde, ämnesomsättning and so on. Bra resultat på allt. Nytt utlåtande: "det kanske har att göra med att du är en tjockis? Försök motionera lite. Jag skriver en remiss till kuratorn också förresten."

Kuratorn: "Vad är det värsta som skulle kunna hända om du ignorerade symtomen? Gå hem och testa."

Idag släpade jag mig iväg till en sjukgymnast, vad fan, det kan ju inte skada liksom. Efter två minuters klämmande och kännande konstaterade hen att mina besvär antagligen bottnar i en inflammation och skrev ut ett lätt hemmaträningspass som ska öka genomblödningen i området.

En ska ju inte ropa hej och så vidare, jag har bara kört igenom övningarna en första omgång än så länge, men känner mig redan mer high on life än på jävligt länge. Misstänker att jag kommer lista mig på en annan vårdcentral inom kort.

Ps. På grund av hela hälsocirkusen har jag inte brytt mig om att försöka nå målet jag satte upp för mitt springande. När/om motivationen infinner sig tar jag nya tag.

16 kommentarer:

 1. Vad trött jag blir! Men bra att sjukgymnasten verkarde bra!

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Will do. Problemet är ju bara att en omöjligt vet vad en får, kanske blir det till och med sämre :(

   Radera
 3. Sa de tjockis? Hoppas att det bara var en omskrivning för att inte låta sanningen förstöra en bra historia!

  Men träning brukar vara lösningen på allt. Tyvärr. Jag önskade att det vore soffläge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, de använde snarare ordet "överviktig" än "tjockis".

   Det beror väl lite på vilken typ av träning. I det här fallet kunde jag helt enkelt inte fortsätta springa pga yrsel, men övningarna jag fick att göra hemma är super!

   Radera
 4. Att sluta vara tjock är lösningen på de flesta problem enligt många. Förkyld? Gå ner i vikt! Böldpest? Du mår säkert bättre om du går ner i vikt. Bruten arm? Det där hade aldrig hänt om du bara gått ner i vikt. Och så vidare.

  SvaraRadera
 5. Jovars. Jag lever ett hälsosammare liv än de flesta jag känner som är smalare än jag. Äter allsidigt, tränar flera ggr/vecka, röker inte, dricker inte. Har muskler och är stark. Men allt från munherpes till öroninflammation beror på att jag inte är tillräckligt smal.

  SvaraRadera
 6. Hoppas träningen hjälper! Sedan jag läste "Ätstört" tänker jag jättemycket på varför samhället har en sådan fettfobi och varför det skulle vara så otroligt mycket bättre att vara smal. Jag upptäcker mer och mer hur styrt mitt eget liv är av att jag absolut inte får bli tjock, och blir bara mer och mer förbannad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lilla jag läste i Ätstört fick mig att börja fundera mycket i samma banor och jag bestämde mig för att inte låta det styra mig mer.

   Radera
 7. Min mamma till doktorn: "Jag hade fästing här för ett tag sen, känner mig rätt jävlig, ungefär precis som när jag hade odiagnostiserad borrelia i ett halvår för några år sen."
  Doktor nr 1: "Det tror jag inte. Men du är ganska överviktig, vad hade du tänkt göra åt det?"
  Doktor nr 2: "Solklar borrelia."

  Det finns säkert tusen läkare på vårdcentraler som är superkompetenta, verkar bara som att typ hela min familj lyckats missa just dem.

  SvaraRadera
 8. Min syster blev inte testad i tid för diabetes för att "du (hon)är så smal". Mig har de antytt att mina symptom beror på övervikt men börjar visa sig ha med hypotyreos att göra vilket ju snarare leder till övervikt och inte tvärtom. Kroppen som hinder, alltid. Och särskilt för överviktiga tror jag tralala. Tack för tips om boken i kommentarerna btw! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, så tröttsamt!

   Ja, läs gärna den boken. Även om jag själv inte tog mig igenom den så innebär det inte på något vis att den är dålig.

   Radera