måndag 22 oktober 2012

The gift of silence

Hej du barnlösa medmänniska,

nästa gång du ser en kollega eller annan bekant som fipplar med telefonen eller bara stirrar ut rätt i tomma intet på rasten eller ombord ett publikt färdmedel, ställ er då följande fråga innan du tar kontakt: har hen småbarn? Är svaret ja, nöj er med ett hej eller en nick i all enkelhet.

Jag kan nästan lova att personen i fråga inte kommer bli stött eller känna sig åsidosatt. Lugn, tystnad och framför allt att slippa svara på frågor är nämligen den finaste gåva du kan ge en småbarnsförälder.

Med vänlig hälsning,
en som just genomlidit ett korsförhör på tema "syns jag under den här filten? Nu då? Nu då? Nu då?".

Skickat från min iPhone

4 kommentarer:

 1. jag har varit med om liknande; både med personer som har barn och personer som inte har det. Obs, de som har det har inte haft småbarn på länge! Jättekul att träffa på gamla jobbarkompisar som tycker att en är så spännande att de bara måste fråga lite till och att de inte tycks märka att det där lilla barnet skriker/springer iväg. Jättekul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, den aspekten finns ju också. Tänk vad fort en glömmer! Själv tycker jag det är jobbigast när den där stunden på bussen/spårvagnen till från jobbet eller de där minuterna jag ibland får för mig själv med en kopp kaffe precis innan jag börjar jobbet för dagen ska hackas sönder av meningslös artighetskonversation.

   (Ok, jag fattar att jag kanske framstår som Göteborgs mest asociala person just nu, men till mitt försvar vill jag säga att om det är en vän eller nära kollega som kommer och "stör" så är det givetvis en helt annan sak.)

   Radera
 2. Hög igenkänning! Och det är så ljuvligt att vara på jobbet! Jag har jobbat halvtid i 2,5 månader men tycker fortfarande att det är så tyst och lugnt här efter ett år som föräldraledig till en bebis och en nybliven femåring.
  - Syns jag under den här filten?
  - JA DET GÖR DU!! %-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag tycker nog mest att det är skönt att åka iväg hemifrån en stund då och då och bara hålla käften. Annars skulle jag nog kunna tänka mig att vara föräldraledig igen, inte med bebis dock.

   Radera