När @talgboll efterlyste recept på köttlössås lämplig för veganer blev jag genast sugen på en gammal favorit som min mamma brukade laga när jag var liten och kassan var skral. Naturligtvis skulle jag inte drömma om att undanhålla er receptet. Så, varsågoda. You will eat it and you will like it!
Lille skutts pastasås
300–400 g morötter
1–2 gula lökar
3–4 vitlöksklyftor
1 msk timjan
2 msk tomatpuré
1 buljongtärning
500 g krossad tomat
1–2 dl (havre)grädde
salt och peppar
Grovriv morötter och lök och fräs i olja tillsammans med pressad vitlök och timjan.
Tillsätt tomatpuré, krossad tomat och buljong och låt såsen koka ihop tills grönsakerna känns lagom mjuka.
Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
Servera med… *trumvirvel* pasta!
Om man vill ha mer protein tycker jag röda linser är perfekt, men typ samma recept annars!
SvaraRaderaJag gillar röda linser men det jag tycker är så gott med just den här såsen är den lite söta smaken som blir av morötterna och löken. Vill en ändå vara säker på att få i sig protein så är det gott att servera med groddar till.
RaderaDen ska jag prova! Förresten så blev den där spenatröran med körsbärstomater och bandspaghetti en hit hos adeln, så den lagar vi ofta!
SvaraRaderaJag är en vandrande receptbank!
Radera