tisdag 24 augusti 2010

And now?

I morse när vi vaknade hade äppelträdet precis utanför sovrumsfönstret rämnat likt Mattisborgen. Det innebär i runda slängar ett ton knappt mogna äpplen som jag känner att jag bara måste ta hand om. Men vad gör man? Förutom mos alltså.
And while we're at it så efterlyser jag också era bästa recept på tema rucola. Och nu snackar vi alltså inte en fjollig pastasallad som toppas med ett par blad, nej här ska det till rejäla doningar. Kassvis.

13 kommentarer:

  1. (googlade) Du kan göra pesto, mmm pesto är så sjukt gott.

    http://www.tasteline.com/recept/Ruccola-_och_basilikapesto

    SvaraRadera
  2. hehe på ruccolan då alltså. Äppelpesto är nog inte riktigt lika smarrigt

    SvaraRadera
  3. och ruccola-soppa! sjukt gott. man fräser lite lök med ganska mycket ruccola. häller på vatten + grönsaksbuljong. kokar. mixar. rör ner en burk créme fraiche. salta och peppra.

    SvaraRadera
  4. Äppeldricka.

    Torkade äppelringar.

    Olika sorters mos, en med kardemumma, en med kanel tex.

    SvaraRadera
  5. Inte mos sa jag ju! :) Fast jag antar att det kommer sluta med det ändå. Äppeldricka och -ringar låter sjukt jobbigt. Och Em, det finns gränser för hur mycket paj man kan äta.

    Ruccolasoppa låter spännande, äter era barn det?

    SvaraRadera
  6. gränser? nu förstår jag dig inte riktigt?

    SvaraRadera
  7. ååå! ruccola:

    1-2 paprikor
    1 squash
    1 aubergine
    1 ask coctailtomater (eller en halv)
    ½ rödlök
    1 paket buffeolost (inte mozzarella gjord av buffelmjölk utan ren buffelost).
    Rostade och saltade pumpafrön (finns att köpa färdiga)
    Flingsalt
    Olivolja

    ha ett upplägningsfat eller en skål som är mer bred än djup (om du förstår vad jag menar.

    Lägg ruccolan som en bädd i botten.

    Skiva 1-2 paprikor, 1 squash och en aubergine och pensla dem med olja och salta. Grilla.(jag brukar göra det genom att sätta på ugnen på 250 g på grillen.)

    Dela lite lyxiga tomater (coctailtomater går också bra), hacka lite rödlök i fina strimlor.

    Lägg upp de grillade grönsakerna över ruccolan, och sedan tomater och lök. Sedan toppar du med buffelost, rostade och saltade pumpafron, flingsalt och ringla sist över olivoljan.

    Ganska jobbig sallad att göra, men så sjukt god. Det är min favorit! Passar till allt, pastarätter (typ lasagne gjord med massor av ajvar relish i tomatsåsen), potatisgratäng, grillat... ja... you name it!!!

    Lova att du prövar att göra den!!!

    SvaraRadera
  8. och av äpplen, kan man inte göra chutney av det?

    SvaraRadera
  9. Ja, det blir en väldigt mild och krämig soppa och S:et har slevat i sig som bara den! Jag trodde att den skulle bli lite besk av ruccolan men det blev den inte alls.

    SvaraRadera
  10. Michaela: Jag lovar ingenting :) Sen när äter du ost btw?
    En av anledningarna till att jag inte vill göra mos är att jag använt alla burkar när jag gjorde hjortronsylt häromsistens.

    Miss Muffin: Om inte gudarna tröttnat på mitt gnällande och låtit ruccolan regna sönder ska jag testa den till helgen.

    SvaraRadera
  11. Min mamma har en gammal äppelmust-maskin från typ 70-talet. En saftpressargrej. Lite småpilligt att skala och skära och så men helt sjukt gott. Jag bälgade äppeljuice förra året och kommer lätt köra hårt i år igen när det är dags!

    SvaraRadera
  12. Nu börjar det likna något, skicka hit maskinen på en gång! :)

    SvaraRadera