onsdag 8 augusti 2012

Vara vit kränkt bambatant


Till stressforskare Dan Hassons försvar ska sägas att det låter som att det klippts en del i materialet, för han tror väl inte på allvar att gemene kvinna/man har möjlighet att följa råd som det här:

"Det man inte ska göra är att bara slänga sig in i arbetet utan att fundera först. Konkret skulle det kanske handla om att i stället för att både rensa mejl och prestera något som man behöver prestera, kanske ägnar sig åt att bara rensa mejlen. Så att man väljer ut ett par tre uppgifter som man ska åstadkomma."

Eller? Kanske borde jag testa nästa år, men vilka arbetsuppgifter ska jag välja? Jag tror bestämt att jag nöjer mig med att glida in och spela ett par omgångar mahjong på datorn göra lite beställningar och sen kompa ut innan lunch. Barnen kan ju alltid beställa en pizza ifall de blir hungriga.

8 kommentarer:

 1. Även om just det här programmet kanske är hårt klippt är det väl oftast den typen av råd man får? Undrar också vilka arbetsuppgifter jag kan strunta i. Kanske ska säga till chefen att idag rensar jag mail, rättar och träffar socialtjänsten. Först imorgon tänker jag planera, undervisa och utvärdera. 3 uppgifter/dag. Någon gång till jul har jag kommit fram till omdömen och åtgärdsprogram...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det var bara de första dagarna du skulle ta det lugnt, sen kan du jobba 110% igen :)

   Radera
 2. Äsch, du får väl downshifta lite :).
  (för det här vi ju alla råd och möjlighet till)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag jobbar ju redan deltid (vilket innebär att jag gör mer på kortare tid) så jag väljer att inte tänka på hur det skulle gå till :)

   Radera
 3. Han var på nyhetsmorgon imorse och sa just då att han förstår att inte alla har möjlighet till detta, att man typ inte kan stanna på bara var tredje hållplats om man är busschaufför men att man kan försöka hitta sitt sätt. Han hade inte jättemånga konkreta tips. Men han tyckte det var viktigt att man andades. Ska inte höja honom till skyarna, ville bara säga att han var medveten om bristerna i sitt egna resonemang, och det är ju alltid något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en av kommentarerna till inslaget på SR var just av en busschaufför som undrade hur han skulle prioritera och undrade om det att stanna på var tredje hållplats kunde vara en bra idé, så jag kan tänka mig att Dan Hasson känt sig tvungen att uttrycka sig lite tydligare efter det.

   Radera
 4. Steka köttbullar, men strunta i potatismoset? Ställa fram maten, men strunta i bestick och tallrikar? Man vill ju inte ta ut sig och frågar någon så funkar ursäkten att "jag har haft semester och håller på att fasa in mig i arbetsuppgifterna igen". Skämt åsido :)

  Hmm bambatant i Göteborg.. Är uppvuxen i Göteborg och blev ju genast lite nyfiken på vilken skola :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är på en förskola i Örgryte-Härlanda.

   Radera