söndag 5 augusti 2012

Önskerubrik: Mitt förhållande till kolhydrater

Passionerat och destruktivt. De fyller något slags tomrum i väntan på ett annat liv. Jag tror inte att jag på något sätt hade tagit skada av att äta mindre kolhydrater och hade jag levt ensam hade mina matvanor mest troligt sett betydligt annorlunda ut. Men nu gör jag inte det och jag planerar inte att göra det inom en överskådlig framtid heller.

Jag räknar med att en vacker dag få livnära mig på kål, bladgrönsaker, kallpressade oljor, frön och nötter, en occasional skiva blodigt kött, fet fisk och – icke att förglömma: ost! – men innan hemulen är stor nog att äta som folk får det bli lite som det blir. (Jo, jag trodde också att barn vande sig vid att äta det som serverades. Sen fick jag ett eget och lärde mig att de har en medfödd preferens för skittråkig mat.) Min tid kommer, men tills dess kommer jag fortsätta knarka kolhydrater.

Ps. Igår smakade hon på färsk koriander, så jag ser redan ljuset i slutet av tunneln!

(Rubriken önskad av motvalls.)

5 kommentarer:

 1. Kan se en fördel här med att ha ett riktigt kräset barn :) Vi äter vad vi vill och Björn äter en skiva leverpastej/en skål keso/ ett paket russin eller vad det nu är han vill ha för tillfället, eftersom han ändå inte vill ha riktig mat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att du klarar att vara så avslappnad med det, själv blir jag lätt hispig och får för mig att hela familjen måste äta köttbullar och makaroner 4 ever bara för att barnet ska få i sig lagad mat.

   Radera
 2. Å äntligen tid att kommentera på ännu ett av dina fantastiska inlägg. Koriander alltså. Min bästa krydda. Ihop med basilika. Fast inte ihop i samma rätt alltså. Utom möjligen i en salsa verde kanske.

  Well. Jag blandade koriander i cheetahns smakportioner för att jag var så rädd att hon skulle bli en korianderhatare. Oklart om det gjort skillnad. Nu vill hon mest äta ost.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemulbarnet åt också mycket ost ett tag, nu äter hon det bara i riven form. Jättekonstigt att samma ost som är jätteäcklig skivad kan vara en delikatess när vi äter tacos.

   Radera
  2. Skumt. Här funkar all ost i princip. Inte chèvre kanske men parmesan å starka hårdostar går fint. Än så länge alltså. Jag är väl medveten om att det när som helst kan ändras. Själv åt jag inte mariekex som var brutna när jag var liten...

   Radera