torsdag 9 augusti 2012

Önskerubrik: När jag flyttar till Stockholm
When hell freezes over

Motvalls, jag uppskattar ditt sinne för humor, men att jag flyttar till den kungliga huvudstaden är helt enkelt inte något som kommer inträffa. Inte ens om drömjobbet fanns där? Njae, jag vet inte ens vilket mitt drömjobb är, men kom gärna med förslag så får vi väl se.

Jag har vistats i Stockholm en del, även om det var länge sedan nu. Pappa bodde under min uppväxt på olika ställen i och runt stan, men platsen i sig imponerade inte stort på mig. Mest bestående intryck från den tiden gjorde nog den våldsamma smäll jag fick i bakhuvudet vid en halkolycka på Vanadisbadet.

– Det blir ett minne för livet, sa pappa när jag kvicknade till och den enorma bulan började pulsera. Ja, uppenbarligen eftersom jag tar upp det här och nu, drygt tjugo år senare.

Men jag har faktiskt varit i Stockholm en gång i modern tid också. När jag pluggade på JMG vann jag (genom lottdragning) en inbjudan till Aftonbladets 175-årsfirande på Berns. Mycket fancy. Jag hamnade bredvid Staffan Heimerson (han var trevlig) och hade den stora äran att lyssna på ett föredrag av Anna Politkovskaja. Mycket mer än så minns jag dock inte av själva evenemanget.

I övrigt hann jag med att dricka en kopp kaffe (som smakade ungefär likadant som det gör här hemma), gå i några butiker (utan att handla något eftersom jag var fattig student, gift med en annan lika fattig student) och att bli himlad med ögonen åt och avsnäst med motiveringen "vi är ingen turistbyrå" då jag ställde en fråga (minns ej om vad) på Pressbyrån. Känns som erfarenheter jag både kan ha och mista.

15 kommentarer:

 1. Haha, verkligen ingen positiv bild av Sthlm :)

  Har du pluggat på JMG alltså? Så trevligt. Jobbar du som journalist idag också? (Och inser att jag kanske borde ha koll på detta, sorry på den :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag jobbar som bambatant, trots att jag gått på JMG :) Är däremot inte klar, har långa praktiken och Jan Motherfukking Turvalls tenta kvar, antagligen kommer jag aldrig slutföra det.

   Radera
 2. Nu får du ny önskerubrik: När jag flyttar in i feministiskt kollektiv med SuperficialRagdoll, på Snippvägen (egentligen kan du strunta i var kollektivet ligger och bara fantisera fritt om hur vårt kollektiv skulle fungera och vad vi skulle göra)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håhå! Där fick jag något att fundera på.

   Radera
 3. En annan önskerubrik: När jag flyttar till Norrbotten. ;)

  Komsi komsi! Jag kan t.o.m. erbjuda en kompis åt hemulen. Ägesbyns förskola (Persön) söker en kokerska. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är det för kompis? (Inte för att det står och faller just på den punkten men...)

   Misstänker att tjänsten är tillsatt innan vi flyttat (om vi flyttar :)).

   Radera
  2. Min kompis Stinas dotter som är två dagar yngre än hemulen.

   Radera
 4. ÄNgesbyns förskola skulle det vara.

  SvaraRadera
 5. Jag känner mig alltid som kusinen från landet när jag kommer till Stockholm. Tycker ju att Göteborg är en någorlunda stor och stressig stad, men så fort man kliver av tåget på Stockholms C blir man omkullsprungen av en jättehord med stressade människor. Stockholm har många goda sidor men är alldeles för stort för mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag känner snarare att jag är klar med "stora" Göteborg och skulle kunna flytta till en mindre ort :)

   Radera
 6. Känner mig också som kusinen från landet när jag går av tåget på Sthlm central.
  Men självklart ska du stanna i Gbg, det är ju bara vid västkusten det finns riktigt hav!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer, fast jag ska erkänna att jag har lite svårt för hav. Gillar saltvatten och klippor/sandstränder men fruktar och föraktar maneter och allt som eventuellt gömmer sig i tång.

   Radera
 7. Åh tack tack! Jag är en seg kommenterare men nu äntligen.

  Well. Jag förstår. Det kommer inte att funka. Du i Stockholm alltså. Men det var värt ett försök. Jag har ju tyvärr inget drömjobb att erbjuda heller. Att barnvakta cheetahn några timmar i veckan tror jag inte känns så lockande. :-)

  Tack för inlägget! Vanadisbadet måste jag leta upp nästa sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vanadisbadet/Vilda Vanadis låg helt nära Sveavägen, där min pappa bodde då den här incidenten inträffade, men är nedlagt nu. Det var tydligen vansinnigt vanskött.

   Radera
  2. Ah synd. Till dig å anonym ovan vill jag dock förmedla att varken väst- eller östkust har bra bad. Skånska stränder ska det vara! :-)

   Radera