Nu vill jag ha era bästa tips på lakto-ovo-vegetariska smörgåstårtsfyllningar och -toppings. Jag har redan några uppslag men det skadar ju inte att tänka utanför lådan någon gång emellanåt. Och en grej till; när jag googlar så är det ingen ände på hel- och halvfabrikaten och E-numren. Om era tips
inte innehåller sånt crap så blir jag mycket glad och nöjd. Tack på förhand, puss och kram!
Jag brukar göra en kikärtsröra:
SvaraRaderaKikärtor
Soltorkade tomater
Smörgåsgurka
Vitlök
Citron
Olja
Salt
Peppar
Mixa kikärtor och de soltorkade tomaterna. Blanda i olja eller vatten tills smeten fått önskad konsistens, smaka av med citron, vitlök, salt och peppar. Hacka en lagom mängd smörgåsgurka och blanda i.
Varva gärna med en rinnig fyllning så att smörgåstårtan blir saftig,
RaderaSojagrädde/kogrädde
Kokta ärtor
Finhackad rödlök
Dill
Johnnys senap
Vinäger
Vitlök
Salt
Peppar
Blanda allt, var försiktig med vitlöken, den ska bara vara en smakförhöjare och ingen ingrediens i sig, det samma gäller senapen och citronen. Men resten är bara att sleva ner i rikliga mängder!
stefan hälsar: Istället för räka: algkaviar, sådanadär gröna romkorn du vet. De passar för övrigt sjukt bra till avocado
SvaraRaderaCoop har väldigt bra skivade veganpåläggskinkor. Olika sorter.
Brukar köpa den rökta.
Avokado! Tartex+saltgurka! Min mamma brukar göra egen veganmajo av sojamjölk och typ rapsolja och blanda den med sojgurt. Och så gör hon med rågbröd istället för formbröd. Som någon skrev: tångrom. Finns röd, svart och grön m wasabismak!
SvaraRaderaSvart bönröra av nåt slag tror jag kan vara gott. Har bara blivit bjuden, inte gjort själv så har inget recept.
SvaraRaderaÅ så kikärtsröra som jag brukar göra den: mixa kikärtor, lite färsk tomat, cayennepeppar, paprikapulver, olja, salt å peppar. (Lite likt Mikkans förslag men jag ogillar inlagd gurka. Ska dock testa å köra soltorkade nån gång!) Å kombinera den med groddar när du lägger ihop tårtan. Saftigt å gott!
Avocado måste f ö vara det godaste av allt. Mums.
Vi brukar göra en blandning av tjockcremefraiche och sån där turkisk yoghurt i hink med vitlök, riven gurka och hackade soltorkade tomater att ha både mellan bottnarna och uppepå. Sen garnering med ruccola, basilikablad, coctailtomater, stora kapris och skivade oliver. SÅ. JÄVLA. GOTT!
SvaraRaderaSpånar fritt: Hummus, avokado, (avokado blandad med keso är en hit!). Rädisor är fint att dekorera med! Det borde vara gott att steka aubergine sådär smöret o ha som ett lager kanske? Tzatziki kanske? Någon ost, typ feta blandat med yoghurt eller crème fraîche? Någon äggblandning m ex kapris kanske?
SvaraRaderaKan du inte lägga upp resultatet här? Kul att få inspiration t smörgåstårtor. Äääälskar smörgåstårtor.
Tusen tack för alla tips! Resultat kommer inom kort.
SvaraRadera