Generös som jag är så ska ni få två tips – en relativt lättlagad och mycket god fiskrätt som jag slängde ihop på jobbet häromdagen samt en pastasås som vi åt alldeles nyss och som är så enkel att barnet (5,5 år) lagade den nästan helt själv.
Örtgratinerad fisk
4-ish portioner
600 g filé av vit fisk
2 dl creme fraiche
1 msk ströbröd
1 tsk dragon
1 tsk basilika
0,5 dl färsk hackad gräslök
0,5 dl färsk hackad persilja
salt
vitpeppar
(grädde)
Rör ihop creme fraiche, ströbröd och örter och ställ åt sidan för att svälla ett ögonblick eller två. Smörj under tiden en ugnssäker form och lägg i fisken, antingen i rimliga portionsbitar eller bara som den är. Salta och peppra.
Bred ut den goa röran som ett täcke över fisken. Häll eventuellt lite grädde runt om ifall du är den såsiga typen.
Låt det hela götta sig i mitten av ugnen eller strax under på 200°c i typ 20 minuter. (55–60 grader är en bra innertemp.)
Servera med kokt potatis, mos eller ris.
Barnsligt enkel champinjonsås till pasta
Även här blir det ungefär 4 portioner
1 stor eller 2 små gula lökar
400 g champinjoner
2–3 dl grädde
2 tsk timjan
kinesisk soja
salt
peppar
Finhacka löken (just det momentet klarar kanske inte den genomsnittliga femåringen av) och tärna champinjonerna grovt. Fräs i smör i en stekpanna.
Häll på grädde, timjan och soja och låt koka ihop lite grann.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta.
Ps. Ja, det mesta jag lagar innehåller grädde. För att det är gott. [Lasse-Kongoröst] Äh, håll käft'n.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar