onsdag 22 september 2010

SD-effekten

Mitt i en härlig tvåtimmarsnattning fick tankarna fritt spelrum och jag insåg att i den här familjen har vi ätit rejäl svensk husmanskost tre av tre dagar hittills sedan brunskjortorna gjorde entré. Rotmos och fläsklägg. Makaronipudding. Raggmunk och stekfläsk. Och imorgon står fiskbilen på torget, så rätt vad det är sitter vi väl och mumsar strömmingsflundra eller kokt (krokfångad) torsk med ägg- and/or persiljesås imorgon. Det är så Jimmy Åkesson hade fått något fuktigt i blicken om han bara visste hur vi unga svenska familjer av idag, verklighetens folk om man så vill, faktiskt tar ansvar och håller det svenska kulturarvet levande.

4 kommentarer:

  1. gud jag har inte ens tänkt på det, men precis samma sak har drabbat oss! Spenatsopppa med ägghalvor, och häromdagen stuvad savoykål med korv och potäter. Tur att vi avrundade med lite hederlig pizza ikväll då istället. Inte helt påverkade.

    Jennie

    SvaraRadera
  2. skandel, i tell you, skandal!! nudlar och kebab med start imorgon, ja?? jalla jalla!

    SvaraRadera
  3. Jennie: Indoktrinering. I tell you. Undrar vad mer de har fått oss att göra omedvetet.

    Em: Nudlar och kebab? Samtidigt?

    SvaraRadera