Varje gång jag gör potatisgratäng tänker jag att "förra gången tog jag för mycket grädde/mjölk, det ska jag inte göra idag", sen häller jag på skitmycket vätska och undrar hur det kunde bli såhär igen.
Potatisgratäng är förvånansvärt svårt! Mitt standardmisstag är att ha den inne för kort tid så att potatisen är halvrå och vätskan inte har hunnit reduceras. Och då är vi hungriga och vill äta, så att ställa in den en stund till är inte aktuellt.
Gör du den direkt i formen eller kokar du upp den först? Jag tycker man sparar en hel del tid på det senare, om man låter bli att hälla på för mycket vätska då naturligtvis.
Det finns inget som heter för mycket grädde. ;)
SvaraRaderaReducera mera :D
SvaraRaderaMama Bear: I de flesta fall är jag beredd att hålla med dig, men potatisgratänger föredrar jag krämiga framför rinniga.
SvaraRaderamikkan: Det tar så lång tid bara.
Potatisgratäng är förvånansvärt svårt! Mitt standardmisstag är att ha den inne för kort tid så att potatisen är halvrå och vätskan inte har hunnit reduceras. Och då är vi hungriga och vill äta, så att ställa in den en stund till är inte aktuellt.
SvaraRaderaGör du den direkt i formen eller kokar du upp den först? Jag tycker man sparar en hel del tid på det senare, om man låter bli att hälla på för mycket vätska då naturligtvis.
SvaraRaderaNu när du säger det testade jag faktiskt att koka upp den först när jag gjorde potatisgratäng senast, och det blev bättre.
SvaraRadera