söndag 22 november 2009

Münchausen by proxy-morsan kommer ut ur garderoben


A ska tydligen vara den vanligast förekommande bokstaven i typ alla språk, utom i finskan. Gissa vilken som är vanligast där.

Idag har vi röjt lite i klädkammaren. Vi hittade bland annat en påse med minnesgrejer från bröllopet. Det var ju bara snart sex år sedan vi gifte oss, så man kan ju nästan tycka att det började bli dags att kolla igenom och arkivera det på ett bättre ställe än i en dammig kasse. Det visade sig vara så intressant att vi båda tappade fokus på barnet som tog det obevakade ögonblicket i akt och klättrade upp på, och ramlade ner från, den höga kökspallen – som vi förvarar där inne just eftersom ungen klättrar helt maniskt på den så fort hon får chansen – två (2) gånger. Hon klarade sig dock undan blodsutgjutelse båda gångerna, grät bara första gången och inte särskit länge. Good parenting.

2 kommentarer:

  1. Fint med fler ansvarsfulla föräldrar. Här har nu alla i familjen sett till att V har ramlat i golvet när respektive familjemedlem har haft ansvar. Lika-lika alltså. Kanske att det räcker då?

    SvaraRadera
  2. Då slipper ni hålla på och skuldbelägga varann och så iallafall :)

    SvaraRadera