torsdag 21 januari 2010

Lussekatt-fail


Jag gjorde en djupdykning i frysen på jobbet, och se vad jag hittade! Nog för att julruschen drar igång tidigare för varje år, men när lussekatterna kommer redan i januari är väl ändå gränsen nådd? Och är de stackarna inte lite platta och bleka?

Sedan när såg förresten receptet på lussekatter ut så här: vetemjöl, vatten, russin, socker, margarin (vegetabilisk olja, vatten vegatablisk härdad olja, salt, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror E 471), arom, färgämne (betakaroten), ) saffran, jäst, salt vetegluten, stabiliseringsmedel (guarkärnmjöl), mjölbehandlingsmedel askorbinsyra, enzym, emulgeringsmedel (rapslecitin), modifierad stärkelse (E1451), stärkelsesirap, maltodextrin, druvsocker, surhetsreglerande medel, arom? Nej, nu har nog mormor Jenny gått och blivit alldeles senil.

1 kommentar:

  1. haha! ja, när såg lussekatter ut som vanligt vitt onyttigt formbröd? :P

    SvaraRadera