torsdag 21 januari 2010
Lussekatt-fail
Jag gjorde en djupdykning i frysen på jobbet, och se vad jag hittade! Nog för att julruschen drar igång tidigare för varje år, men när lussekatterna kommer redan i januari är väl ändå gränsen nådd? Och är de stackarna inte lite platta och bleka?
Sedan när såg förresten receptet på lussekatter ut så här: vetemjöl, vatten, russin, socker, margarin (vegetabilisk olja, vatten vegatablisk härdad olja, salt, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror E 471), arom, färgämne (betakaroten), ) saffran, jäst, salt vetegluten, stabiliseringsmedel (guarkärnmjöl), mjölbehandlingsmedel askorbinsyra, enzym, emulgeringsmedel (rapslecitin), modifierad stärkelse (E1451), stärkelsesirap, maltodextrin, druvsocker, surhetsreglerande medel, arom? Nej, nu har nog mormor Jenny gått och blivit alldeles senil.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
haha! ja, när såg lussekatter ut som vanligt vitt onyttigt formbröd? :P
SvaraRadera