8 ägg
7 dl mjölk
4½ dl mjöl
1½ tsk salt
3 msk socker
sirap efter behag
(fläsk/bacon)
rejält med smör att smörja långpannan med
15 minuter. Mitt i ugnen. 225°c.
Ps. Bli inte rädd om pannkakan har lite suffléfasoner för sig där inne. Den sjunker ihop senast när man tar ut den.
mm.. och servera med lingonsylt.
SvaraRaderaÅåååå vad gott!!!! Minus bacon/fläsk.
SvaraRaderaveronica: Alltid lingon! Vi har nästan aldrig någon annan sylt hemma.
SvaraRaderaAlex: Grisdelar är helt frivilligt.
Man kanske skulle prova en sån, fast med blåbär istället...! Har aldrig gjort ugnspannkaka, fastän jag älskade det när jag var liten.
SvaraRaderaBlåbär kan nog bli gott i. Jag tror mamma la i äpplen och kanel ibland. Annars funkar den ju helt plain också.
SvaraRaderaDet är ganska mycket mer ägg i den smeten än i en vanlig pannkakssmet, så den blir lite luftigare än jag tror att du minns din barndoms ugnspannkakor.
Jag är lite trög, ska sirapen vara i smeten eller som tillbehör på tallriken?
SvaraRaderaAllt ska ner i smeten! :)
SvaraRaderaEller ja, ifall man vill ha fläsk eller bacon i kan man låta det gotta sig på plåten i ugnen medan man vispar smeten, men i övrigt: Ner med allt i smeten!
SvaraRaderaSirap i smeten blev det och jag tror banne mig att detta var den godaste ugnspannkaka jag nånsin gjort/ätit. Påminner lite om skånsk äggakaga som är så gott.
SvaraRaderaHärligt! Äggakaga har jag inte testat, men tydligen borde jag göra det. Jag tror jag har ett recept i någon bok.
SvaraRadera