fredag 23 september 2011

"Jag köper inte ekologisk mat för det är så dålig kvalitet på den..."

Är det verkligen så? Är definitionen på bra kvalitet ett livsmedel som är så hårt besprutat och processat att det aldrig möglar eller ruttnar?

6 kommentarer:

  1. Hear hear. Lång hållbarhet är läskigt. Tänker bara på mejeriprodukterna som höll 2-3 mån i Montréal. Ba, nej tack.

    SvaraRadera
  2. audhumble: Ja, visst blir man misstänksam när en mjölkprodukt har flera månaders hållbarhet, kanske till och med i rumstemperatur. Det är väl visserligen inte farligt, men är inte det att ställa väl låga krav på maten? :)

    SvaraRadera
  3. Usch ja, jag åt äpplen från svärmors äppelträd häromveckan och tänk - de höll minsann inte två veckor i fruktkorgen! Dessutom hade de märkliga, brunaktiga fläckar på en del ställen och knappt någon glans i skalet. Vet inte vad jag tänkte på när jag plockade med mig en stor kasse hem.

    Tacka vet jag holländska äpplen med en bismak av torrt, besprutat (men glansigt) skal.

    SvaraRadera
  4. Linda: Värdelöst! Hugg ner trädet så ingen annan går på niten och plockar dem i framtiden.

    SvaraRadera
  5. Åhhh vissa borde skjutas...

    En gång reklamerade jag en ekologisk sylt som möglade inom en vecka i öppnad burk. Tyckte det var lite väl snabbt liksom. Fick sen dåligt samvete för det ÄR ju bättre liksom...företaget skickade värdecheckar å långt brev å var så himla fina...

    SvaraRadera
  6. En vecka kan man ju tycka är lite snabbt med tanke på att det är en produkt med rätt mycket socker (=konserveringsmedel) i, men på tal om det så hörde jag något jag tyckte var intressant på radio idag. De gick igenom soporna från en normal svensk livsmedelsbutik och hittade som alltid perfectly good frukt och grönt i den, kanske till och med bättre än det som låg inne i hyllorna. Förklaringen: Butikerna "tvingas" slänga det som blir dåligt imorgon (alltså det som är moget idag) eftersom konsumenterna gnäller om det inte håller flera dagar hemma i skåpet.

    SvaraRadera